POMMES AU GRATEN
 
 
6-8 kişi için MALZEME :
 
1   kg.  patates 
 
1/2 tatlı kaşığı tuz 
 
2.5 su bardağı süt 
 
1   kahve fincanı un
 
1   çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
 
2   kahve fincanı galeta tozu
 
2 kahve fincanı rende gravyer, peynir yoksa kaşer peynir 
 
1/2 kahve kaşığı kırmızı biber
 
 
YAPILIŞI :
 
Patatesleri soyup zar gibi iki santim iki santim kutrunda doğrayınız
 
Yıkayıp kaynar suda oniki - onbeş dakika kontrol ederek pişirip süzdürünüz
 
Küçük bir tepsinin içini yağlayıp patatesleri tepsiye boşaltınız
 
Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilâve ediniz
 
Üç dört dakika kaynatıp pişiriniz, patatesin üzerine yayarak dökünüz
 
Peyniri, galetayı, kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpiniz
 
Üzeri kızarıncaya kadar fırında beş, sekiz dakika kızartıp servis ediniz.
  
 |