| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Patates 1 Kg.
 Sıvı yağ 1/2 Çay bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 3 Orta boy
 Yumurta 4 Adet
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 Kimyon
 Tuz
 
 Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur. Rendelenir. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. İçine rendelenmiş patates konulup biraz kavrulur. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz eklenir. Yumurta sayısına göre patates göz göz (göbek) açılır. İçine yumurtalar kırılır. Karıştırılmadan hemen ateşten alınır. Bir tavada tereyağı kızdırılıp yumurtaların üzerine dökülür. Yumurtalar tereyağının ısısı ile pişer.
 
 
  
 
 |