| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES KOKOT (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15702 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007 
2,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
POMMES COCOTTES
 
 
YAPILIŞI :
 
Patatesleri çok çok ince bölünüz. Kabuklarını soyunuz. Köşeli kısımlarını bıçakla keserek düzeltiniz, patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalıdırlar. Patatesleri kaynar suda bir dakika haşlayıp süzünüz. Bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını koyunuz ve tuz serpip ortadan hızlı ateşli fırına sürünüz. Zaman zaman bir paletle patatesleri alt üst karıştırarak yumuşak bir hal alıncaya kadar sekiz on dakika pişirip fırından çıkarınız. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika sote yapıp servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES KOKOT (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |