| 
 | 
| Patates Kavurması (Trabzon) | 
|  | kara baba Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139167 Gönderme Tarihi: 18.Arl.2018
 764 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Yörede Rus patatesi denilen haşlamalık patates önce haşlanır. Haşlandıktan sonra ezilerek püre haline getirilir. Tencerede biraz soğan yağda kavrulur. Domates veya salça eklenir. Ezilmiş patatesler tencereye dökülür ve karıştırılır. Biraz daha piştikten sonra tencere ocaktan indirilir. Patates kavurması sıcak yenir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |