| 
 | 
| Patates Kavurması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162066 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
 370 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Patates 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Sıvı yağ 1/2 Yemek kaşığı
 Yumurta 1 Adet
 Tuz
 Karabiber
 
 Patatesler yıkanıp haşlanır. Soğuduktan sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Doğranmış kuru soğan ve kıyma sıvı yağda kavrulur. İçine haşlanıp doğranmış patates, tuz ve karabiber eklenir. Üstüne yumurta kırılıp karıştırılır. Yumurta piştiğinde ateşten alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |