| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patates Hamurundan Peynirli Tartolet | 
 
  | 
Köksal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56170 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2010 
2,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
1 yumurta
 
1/2 paket margarin veya tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
3 orta boy patates (haşlanmış)
 
1/2 paket kabartma tozu alabildiğince un
 
içi için;
 
200 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
 
1 demet maydanoz
 
 
Bir kabın içine haşlanmış patatesi rendeleyelim. İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açalım. Tek kişilik tartölet kalıplarının iç kısmını margarinle yağlayıp un serpelim. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra yassıltarak kalıpların içine bastırıp yerleştirelim. Hamur kenarlarının fazlalıklarını çıkaralım. Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açarak önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında hamurların üzeri pembeleşene dek pişirelim. Kalıpları fırından alıp ılıtarak hamurdan ayıralım. Peyniri ezip kıyılmış maydanozla karıştırarak tartölet çöreklerinin iç kısmına paylaştıralım.
 
 
Not: Tart hamurunun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm.'i geçmemeli. Onun için tart hamuruna uygun bir fırın kabı seçin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patates Hamurundan Peynirli Tartolet Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |