| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patates Dolması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113836 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2015 
1,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet aynı irilikte uzun patates
 
2 adet havuç (küp doğranmış ve haşlanmış)
 
300 g iç bezelye (haşlanmış)
 
300 g çalı fasulyesi (küp doğranmış haşlanmış)
 
100 g AYTAÇ KLASİK SALAM
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı sirke
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Üzeri için;
 
Ketçap ve mayonez
 
 
1 Malzemeleri hazırlayın.
 
2 Havuçları, fasulyeleri, salamı, küp küp doğrayın. Bir tencerede Havuçları, bezelyeleri ve fasulyeleri ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
 
3 Patatesi haşlayın.
 
4 AYTAÇ KLASİK SALAM ları 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıttığınız bir tavada kızartın.
 
5 Patateslerin içlerini çıkartın.
 
6 Havuçları, bezelyeleri, fasulyeleri, bir kasede karıştırın. Kalan zeytinyağını, sirkeyi ekleyin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. Malzemeleri harmanlayın. İçlerini çıkarttığınız patateslere eşit olarak paylaştırın.
 
7 Üzerini ketçap ve mayonez ile süsleyin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patates Dolması Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |