1 soğan
 
5-6 adet orta boy patates
 
1 su bardağı yıkanmış pirinç
 
100 gr. kıyma
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
1 kaşık salça
 
Üzerini kapatmalık domates
 
 
Soğanı rendeleyip tencereye alıyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ve salçayı da tenceremize alıp kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci, tuzu ve karabiberi de ilave edip yarım çay bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz ateşten alıp bekletiyoruz. Öte yandan patatesleri soyup içlerini oyacak yardımı ile boşaltıyoruz ve bol yağda kızartıyoruz. Kızaran patatesleri fırın kabımıza dizip içlerini harcımızla dolduruyoruz ve üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp 2 su bardağı suya bir tutam tuz atıp karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısınmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 |