|
PATATES ÇORBASI |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7529
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
3,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta patates,
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sade yağ
1 adet soğan
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
3 su bardağı et suyu
Yeteri kadar tuz.
Bir kap içinde; yağ, kıyılmış soğan, un kavrulur. Üzerine üç su bardağı et suyu konur. İnce kesilmiş iki orta boy patates hazırladığımız et suyuna ilâve edilir. Pişinceye kadar kaynatılır. Üç kaşık süt, yumurtanin sarısı ile iyice vurulur, çorbaya katılarak bir süzgeçten geçirilir. Arzu edildiği takdirde üzerine yağ ya da fırında kızarmış zar gibi ince küçük ekmek konur.
|
Patates Çorbası |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6771
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,588 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 çorba kasigi un
1 çorba kasigi yag
1 yumurta sarisi
1/2 su bardagi süt
1 tatli kasigi tuz
8-10 dal maydanoz/nane
Yapilisi:
1) Tencereye kiyilmis soğan ve yag koyup karistirarak yumusatiniz. Un katip yediriniz. 6-7 su bardagi su ve tuz ilave edip kaynatiniz. Patatesleri irice rendeleyip kaynayan çorba suyuna katarak yumusayincaya kadar pisiriniz. Süzgeçten baska bir tencereya geçiriniz. Yumurtayi çirpip sütle karistiriniz. Çorba suyu ile iliklastirip çorbaya karistirarak ilave ediniz. Bir tasim kaynatip üzerine kiyilmis maydanoz serpiniz.
|
Patates Çorbasi |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3456
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
3,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy soğan
3-4 adet patates
1 kahve fincani un
1 küçük paket tereyağı veya margarin
1 çay kasigi hindistancevizi
tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü: 2 adet yumurta aki
1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
1 çay kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI
1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbasi dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp seklinde kesip çorbayla servis yapin.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
|
PATATES ÇORBASI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2782
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet soğan
500 gr patates
1/2 kahve fincanı un
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı margarin
1 fincan kaşar peyniri, rendelenmiş
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya margarin koyup harlı ateşte soğanlar pembeleşinceye dek kavurun. Soğanlar pembeleşmeye yüz tuttuklarında azar azar un ilave edip hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Patatesleri de minik parçalar halinde doğrayıp soğana katın. Tavanın kapağını kapayın, arada bir karıştırmak sureti ile patatesler pişip, ezilinceye dek tavayı ateşte tutun. Bir tencerede 8 su bardağı et suyu hazırlayın, patatesler iyice yumuşadıklarında tavadakileri bu tencereye aktarın. Karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alın. Daha sonra tenceredekileri iyice ezin bir el süzgeçten geçirip, süzün ve bir güvece boşaltın. Güveci 20-25 dakika kadar ağzı açık güveçte ateşte kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce rendelenmiş peynirini serpin ve servis yapın.
ML® Anıklı Patates Çorbası için tıklayın
|
PATATES ÇORBASI |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc2781
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
3,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay fincanı un
Yeterine tuz-biber
1 adet dolmalık ya da çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yağ (margarin) tencerede hafifçe eritilir. Yıkanıp küp küp doğranmış patates, havuç, ince doğranmış soğan ve biber yağa atılarak 2-3 dakika çevrilir. Üzerine 6-7 bardak su ilave edilir. Hafifçe bulamaç haline getirilen un ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra yeterince tuz, biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hafifçe koyulaşınca ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Patates Paçası için tıklayın
|
Patates Çorbası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1176
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
4,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu
1,5 çorba kaşığı yağ
1,5 çorba kaşığı un
1-2 soğan
3 patates
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Tuz
Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.
Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: İstenirse üzerine kuru nane serpilir. Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
ML® Patates Çorbası için tıklayın
|
|