| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES ANNA (FRANSA) | 
 
  | 
rikkat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2007 
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15705 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2007 
4,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
POMMES ANNA
 
 
4 kişi için MALZEME :
 
1   kg. patates
 
2   çorba kaşığı tereyağı Tuz
 
 
YAPILIŞI :
 
Patatesleri temizleyip sonra tahmini üçer milim kalınlığında lira gib doğrayınız
 
Yıkayıp süzdürünüz, sonra bir bezin üzerine döküp kurulayınız
 
Bir kaba boşaltıp üzerine tuz, iki kaşık tereyağını eritip ilâve edip karıştırınız
 
Kapaklı küçük bir kuşhanenin veya ateşe mukavim kapaklı bir cam güveci yağlayıp patatesleri birbirlerinin üzerine birer santim bindirerek güvece diziniz
 
Kapağını kapatıp ortaya yakın hararetli fırında yarım saat kırkbeş dakika pişirip fırından çıkarınız
 
Dikkatlice alt üst çevirip servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES ANNA (FRANSA) Tarifleri Charlot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |