| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES ALTINTEPE | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84891 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2012 
2,386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo patates
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
 
1 su bardağı kaynar süt
 
4 çorba kaşığı taze krema
 
4 çorba kaşığı rende gravyer peyniri
 
 
1) Patatesin kabuklarını soyup 4'e bölünüz. 2 defa yıkayıp üzerini kapatıncaya kadar su koyup orta ateşte 25-30 dakika pişiriniz.
 
2) Suyunu süzdürüp makineden veya ince kalburdan tenceresine geçiriniz.
 
3) Ağır ateşte karıştırarak evvelâ tereyağını ve tuzu, sonra sütü yediriniz
 
4) Elde ettiğiniz püreyi tek kişilik veya 2-4 kişilik güvece koyup, üzerine biraz taze krema ve rende gravyer peyniri serperek salamandre veya fırında 3-4 dakika kızartıp servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES ALTINTEPE Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |