| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. Patates
 250 gr. Kuşbaşı et
 Domates salçası
 Tereyağı
 Tuz
 Kimyon
 Pul biber (isteğe göre)
 2 Baş Kuru soğan
 
 Patatesler soğuk su ile yıkanır ve kabukları incecik soyulur.
 Sonrasında küp küp kesilir ve tencereye konur.
 Üzerine bir miktar salça, kimyon, doğranmış soğan, et, tereyağı ve tuz eklenir.
 Patatesin üzerini geçecek miktarda soğuk su konur ve ocağın altı yakılır, normal ateşte pişmeye bırakılır.
 Piştikten sonra isteğe göre üzerine pul biber dökülür ve servis edilir.
 
 Cabada yapılan:
 Fırın kızdırılır ve fırının içi temizlenir.
 Fırın beyazlaşınca, malzemeler cabaya konur, üstü kapatılır ve fırına sürülür.
 Fırının kapağı kapatılır, ağzı çamurla sıvanır.
 Yemek 7-8 saat kadar altı tuğla olan fırında pişirilir.
 
 
  
 
 |