| 
 
 
 | 
Pastırmasız Paçanga Böreği | 
  | 
subutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55070 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023 
4,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
1 adet domates
 
400 gram kaşar peyniri
 
6 adet yufka
 
3 yemek kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
 
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
 
Üzerine biberleri küp küp keserek atın.
 
Domateslerin iç kısmını ve kabuklarını çıkartıp onları da küp küp kesin.
 
Biberler tam olduktan sonra domatesleri atın.
 
2 dakika sonra ocaktan alın.
 
Soğumaya bırakın o sırada ise yufkalarınızı geniş bir masaya alın.
 
Dörde böldüğünüz yufka parçalarının içine soğumuş karışımı koyun.
 
İçine kaşar rendeleyin.
 
Her yufka parçasını aynı şekilde yapın.
 
Sonra bir tencereye 2 su bardağı yağ koyun.
 
Bir tabağa kırdığınız yumurtaya börekleri batırıp sonra galetaya batırın.
 
Kızgın yağa atın.
 
Tüm börekleri bu yöntemle kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |