| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı ve Yeşil Zeytinli Börek | 
 
  | 
kadircan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67344 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011 
1,895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay bardağı su
 
Yarım su bardağı doğranmış yeşil zeytin
 
1'er çay bardağı küçük doğranmış dil peyniri ve beyaz peynir
 
8 dilim pastırma
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
 
Su ve zeytinyağını çukur bir kapta çırpın. Yufkaların hepsini üst üste koyup boydan boya üçe bölün. Kenarlarında kalan kısımları da keserek düzgün dikdörtgenler oluşturun. Bu dikdötgenleri ortadan ikiye bölüp üçer katlı altı parça yufka elde edin. 3 kattan oluşan bu parçaların aralarına bir fırça yardımı ile zeytinyağlı karışımdan sürün. Bir kapta yeşil zeytin, dil peyniri, beyaz peynir, kekik ve kırmızı biberi karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortasına paylaştırın. Yanlarını ve iki tarafını toplayarak kapalı bir börek elde edin. Daha sonra bir bıçak yardımı ile böreklerin üstünü yıldız şeklinde çizin ve dışa doğru açın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Börekler pişince tereyağını kızdırıp pastırmaları 1-2 dakika pişirin ve böreklerin üstündeki açık kısma koyarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı ve Yeşil Zeytinli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |