| 
 | 
| Pastırmalı ve Humuslu Enginar | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48912 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
 2,366 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 500 gram Bizim Mutfak Nohut
 1 tatlı kaşığı kimyon
 50 gram tahin
 50 gram pastırma
 4 adet enginar
 yeteri kadar Tuz
 
 Nohutu bir gece önceden ıslatın. Enginarları limonlu suda haşlayıp süzün. Nohutu haşlayıp süzün ve blenderden geçirerek püre haline getirin. İçine kimyon tuz ve tahini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Haşlanmış enginarları servis tabağına alıp üzerine humusu yerleştirin. Pastırmayla süsleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |