| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Turşulu Pizza | 
 
  | 
hamarat teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2016 
Mesajlar: 40 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120329 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2016 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr un
 
20 gr yaş maya
 
90 gr margarin
 
100 gr. soğan
 
50 gr. pastırma
 
200 gr. ince kıyılmış lahana turşusu
 
15 gr. tatlı toz kırmızı biber
 
105 mL krema
 
Tuz
 
Şeker
 
Karabiber
 
 
Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın, mayayı içine ufalayın. 300 mL. ılık su ekleyip karıştırın. Tuz, bir tutam şeker ve 60 gr. margarin ilave edip yoğurun. Üstü kapalı, ılık bir yerde 1 saat mayalandırın. Soğanları temizleyin. Pastırmanın çemenlerini ayıklayın ve soğanlarla birlikte ince şerit şeklinde doğrayın. Kalan yağı bir tencerede kızdırın. Pastırma ve soğanı kavurun. Lahana ve kırmızı biberi tencereye ekleyin, kısa bir süre daha kavurun. Kremayı ilave edin ve 20 dakika, orta ateşte suyu tamamen yok oluncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
 
Mayalanmış hamuru tekrar yoğurun. 6 eşit parçaya bölün. Unlu tezgahta hafif oval şeklinde açın, kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine lahanalı karışımı yayın. 190° C ısıtılmış fırının en alt rafında 30 dakika pişirin. Gerekiyorsa pişme süresinin yarısında üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın. Pizzaları fırından çıkartın ve sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Turşulu Pizza Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |