| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Tepsi Böreği | 
 
  | 
maskara 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46697 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010 
4,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
10-15 dilim pastırma
 
1 adet soğan
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Önce iç hazırlanır; ince kıyılmış soğan yağda pembeleştitilir. İçine birkaç parçaya kesilmiş pastırma atılır. 2-3 dakika sonra rende domates ve tuz eklenir. Domates pişince ateşten alınır. Süt, sıvıyağ ve yumurta çırpılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye buruşturarak yerleştirlir. Üzerine sütlü karışım sürülür. Üç yufka üst üste bu şekilde konduktan sonra iç yerleştirlir. Üzerine kalan üç yufka da aynı şekilde konur. Yüzeyine çırpılmış yumurta sürülür. Kare kare kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Tepsi Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |