| 
 
 
 | 
Pastırmalı Tava Böreği | 
  | 
katibim19 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82673 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012 
3,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
8 dili pastırma
 
1 avuç rende kaşar
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Bir yufka parçalara ayrılır. 22 cm çapında tava az yağlanır. Bütün yufka kenarlardan sarkarak tavaya konur. Biraz yağ gezdirilir. Parçalara ayrılan yufkanın yarısı konur. Kesilmiş pastırma ve kaşar bırakılır. Parçalara ayrılan kalan yufka yerleştirilir. Biraz daha yağ gezdirilir. Sarkan yufka toplanır. Kalan yağ gezdirilir. Orta ateşli ocağa yerleştirilir. Kapak kapatılır. Bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 02.04.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 |