| 
 
 
 | 
Pastırmalı Şehriye Pilavı | 
  | 
Kösem Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96540 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2014 
2,148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket arpa şehriye
 
1 adet kuru soğan
 
15 dilim pastırma
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Soğan çok ince doğranır. Sıvıyağda normalden biraz fazla kavrulur. Tuz ve su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca şehriye ve iri doğranmış pastırma atılır, karıştırılır. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |