| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Pırasalı Börek | 
 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69094 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2011 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 yumurta 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3,5  su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 demet pazı
 
200 gram mantar
 
7 dilim pastırma
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı susam
 
 
Hamuru için; yumurta, yoğurt, sıvı yağı bir kapta karıştırın ve üzerine un, tuz ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin.
 
İçi için; pazıları yıkayıp doğrayın. Tavaya yağı koyup rendelenmiş soğanlar ve doğranmış mantarı 5 dakika sote edip üzerine pazıyı koyup 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alınca içine baharat ve irice doğranmış pastırmayı ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün, fırın kabı büyüklüğünde açın. Fırın kabını yağlayıp açtığınız bir hamuru üzerine yerleştirin. Hazırladığınız pazılı harcı da üzerine yayıp diğer hamuru üzerine kapatıp istenirse yumurta sarısı sürün. Susam serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Pırasalı Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |