Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pastırmalı Piliç Budu Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pastırmalı Piliç Budu Dolması

fato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc30707
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2008
1,667 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç budu
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 soğan (doğranmış)
4 çorba kaşığı tane konserve mısır
bir tutam biberiye
1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
30 g pastırma (ince dilimlenip, çemeni alınmış)
60 g dilpeyniri (tercihen yarım yağlı küçük küpler halinde kesilmiş)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Harcı hazırlamak için, tereyağını bir tencereye koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanları koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Mısır taneleri, biberiye ve adaçayını katıp, 4 dakika pişirdikten sonra, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kâseye aktararak, ılınmaya bırakın. Sonra dilpeynirleri ve pastırmaları ekleyip, iyice karıştırın.
Piliç butlarını şişkin bölümleri üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına yerleştirip, butlardan birini kemiğinin sonundan başlayarak, küçük keskin bir bıçakla eklem yerine ulaşana kadar yarın. Eti koparmamaya dikkat ederek kaldırıp, altındaki kemiği eklem yerinden başlayarak çekip çıkarın. Aynı işlemleri öbür butlarla da yineleyip, bütün butların kemikleri çıkarılınca, kemiklerin çıktığı yarığı her iki yana doğru genişleterek, birer cep yapın.
Hazırladığınız ceplere tenceredeki pastırmalı harcı doldurup, etleri harçların üstüne doğru kapatarak, açılmaması için iğne - iplikle dikin. Fırınınızı 180 °C'a ısıtın.
Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca, piliç dolmalarını yerleştirip, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4 dakika) kızartın. Altüst edip, öbür yüzlerini de 2 dakika kızarttıktan sonra, tavayı ateşten alarak, delikli spatulayla ateşe dayanıklı bir kaba çıkarın. Tavadaki sıvının yüzeyindeki yağları kaşıkla alıp, karışımı kaptaki piliç dolmalarının üstüne boşaltın. Kabı fırına verip, piliç dolmalarını 20 dakika pişirdikten sonra, kabı fırından alarak, servis yapın.






Pastırmalı Piliç Budu Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet Pastırmalı Piliç Budu Dolması 29,512 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort