| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Mantı | 
 
  | 
Hande Hekimoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82807 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012 
3,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gram pastırma
 
200 gram kıyma
 
1 yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Öncelikle kıymalı içi hazırlayın. Soğanı rendeleyip üzerine kıymayı ekleyin ve karıştırın. Salça, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edip karışıma farklı bir lezzet katabilirsiniz. Yumurta, süt ve unu yoğurarak çok sert bir hamur elde edin. Hamuru açıp bardak ağzıyla kesip iç malzemeyi doldurun. Katlayıp yarım daire şekline getirin. Kaynayan tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına dizin, üzerine yoğurt ve kavrulmuş pastırmaları koyup servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Mantı Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |