|
Pastırmalı Kaşarlı Rulo Börek |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80893
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
100 gr pastırma
200 gr kaşar peyniri rendesi
1 Adet üzer için yumurta sarısı
1 Adet yumurta
3 Adet yeşil biber
1 Adet Domates
4 Adet yufka
1 Adet kırmızı biber
2 Çorba Kaşığı sıvıyağ
Tavanın içerisine sıvıyağı döküyoruz. Üzerine küp küp doğradığımız yeşil biberleri ve kırmızı biberi ilave ederek kavuruyoruz. Domatesinde kabuklarını soyarak küp şeklinde doğuruyoruz. Doğranan domatesi de biberlerin üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tezgahın üzerine yufkanın birini seriyoruz. Üzerine eritilmiş sanayağı ve sıvıyağı karışımını sürüyoruz. İkinci yufkayıda üzerine örtüyoruz. İki kat yufkayı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Üzerine yağ karışımından sürerek, geniş kısmına rendelenmiş kaşarı ve hazırlamış olduğumuz harcı koyuyoruz. Pastırmalarıda bölerek üzerine koyuyoruz. Geniş tarafından sarıyoruz. Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyuyoruz. Böreklerin üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
|