| 
 
 
 | 
Pastırmalı Kaşarlı Kadayıf Böreği | 
  | 
nevtosun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2013 
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90308 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2013 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Tel Kadayıf
 
500 gr. süt
 
3 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
250 gr. kaşar peyniri 
 
1 paket pastırma (çemensiz ve dilimlenmiş)
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Yaş kadayıf uygun bir kap içerisine alınarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile harmanlanır ve açılır. Kadayıfın yarısı büyük fırın tepsisine döşenir.Kaşar peyniri dilimlenerek uygun aralıklarla kadayıfın üzerine döşenir. Dilimlenmiş pastırmalarda dizilen kaşarların üzerine yerleştirilir. Kadayıfın kalan yarısı da üzerine döşenerek elle bastırılır. Süt, tuz ve margarin bir kabın içerisinde karıştırılır. Tepsinin üzerine eşit şekilde gezdirilerek dökülür. Tepsi streç filmle kapatılır ve dolapta 1 gece bekletilir. Dolapta bekleyen börek kare kare dilimlenerek 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan börek bir sofra bezi ile örtülür. 10-15 dakika dinlendirilerek servis yapılır
  
 | 
 
 
 
 
 
 |