| 
 
 
 | 
Pastırmalı Kabak Kavurması | 
  | 
hafız dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2020 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148390 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020 
1,185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kabak
 
6 dilim pastırma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Kabaklar güzelce yıkanıp suyu süzüldükten sonra  kabuklu olarak ince ince kıyılır. Pastırma dilimleri ufak ufak doğranır. Yayvan tencereye tereyağı ve pastırma parçaları atılır. 1-2 dakika sonra kabaklar atılır. Karıştırarak 10 dakika kavrulur. Ateşten almadan önce tuz ve karabiber serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |