| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Gözleme | 
 
  | 
kıtır 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2010 
Mesajlar: 34 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46647 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010 
1,945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr kuşgönü pastırma
 
5 adet yufka
 
1 adet kuru soğan
 
1 demet ıspanak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
Az miktar tuz
 
Az miktar karabiber
 
Çörekotu
 
 
Ispanaklar ayıklanıp bol suda yıkandıktan sonra suyu süzdürülerek ince ince doğranır. Derin bir tavaya ayçiçek yağı konularak ısıtılır. Yağ ısınınca ince şekilde doğranmış kuru soğan içine atılır ve pembe renk alana kadar ağır ateşte sürekli olarak karıştırılarak kavrulur. Daha sonra üzerine ıspanaklar eklenerek 5-10 dakika daha kavrulur. Çemenleri alınmış pastırmalar, az miktar karabiber ve tuz da ilave edilerek kısa bir süre sotelenir ve karışıma eklenir. Düz bir zeminde yufka açılarak, pastırmalı harç yufkanın ortasına kaşık ile yayılır. Yufkayı, dört kenarından içe doğru katlanarak kare biçimi alması sağlanır. Az tereyağı ile yağlanmış teflon tavada altlı üstlü çevrilerek pişirilir. Arzuya göre üzerine çörekotu serpilerek ve tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.
 
 
ML® Pastırmalı Gözleme (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 03.07.2025
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Gözleme Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |