| 
 
| 
 
 
 | 
 
PASTIRMALI ÇÖREK | 
 
  | 
pardus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27006 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008 
2,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME:
 
4 Bardak un
 
1 Bardak yoğurt
 
250 gr. tereyağı
 
1 Adet yumurta
 
1 Kahve kaşığı tuz
 
1/2 Paket Kabartma tozu
 
100 gr. pastırma
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Düz bir yerde yağla un bir bıçakla ince ince kesilir. İçine yumurtanın sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konduktan sonra elle yuğrula yuğrula bir hamur yapılır. Hamur biraz açılır ve rula haline getirilerek üzerine bir bez kapatılır. Buzdolabına (veya serin bir yere) konur. Bir gün sonra kullanır.
 
Ertesi gün, hamur açılıp parçalara ayrılır, ortasına birer dilim yağlı pastırma konur. Etrafı kapanıp fırına sürülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PASTIRMALI ÇÖREK Tarifleri Kete Tarifleri
 | 
 
 
 
 |