| 
 | 
| PASTIRMA GAĞELLEME (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82719 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
 1,996 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 300 gr. pastırma
 2 baş soğan
 1 kaşık sıvı yağ
 
 Yağda soğanlar öldürülür. Pastırmalar yarım santim kalınlığında dilimlenir. (Dilimli alınacaksa yarım santim kalınlığında olması istenir.) Bu dilimler tekrar boyuna kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Şeklini bozmadan öldürülen soğanların üzerine dizilir yarım . ncan sıcak su ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra 2 dakika dinlendirilip çay ile sıcak servis yapılır.
 
 Not: Arzuya göre üzerine limon sıkılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |