| 
 
 
 | 
Pastane Usulü Zeytinli Rulo Çörek | 
  | 
Fat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2009 
Mesajlar: 12
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36560 
Gönderme Tarihi: 17.May.2009 
4,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
200 gr alba yağı veya margarin (oda ısısında)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 yumurta akı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
aldığı kadar un 
 
İç Harcı için:
 
150 gr sade veya çeşnili zeytin ezmesi  (veya 50 gr siyah file zeytin, sıvıyağla inceltilmiş)
 
Üzerine:
 
1 yumurta sarısı
 
Susam ve/veya çörekotu
 
 
Hamur malzemesi ile orta sertlikte bir hamur yoğrulup 2 cm kalınlığında açılır. Zeytin ezmesi hamurun her tarafına düzgünce sürülür. Rulet yardımıyla küçük veya orta boy karelere kesilen çörek hamuru, minik rulolar halinde sarılır. Hafif yağlı tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Susam veya çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pembeleşene dek (yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir. Sıcak veya soğuk servis edilir. Haşhaş ezmeli vb. çeşitte de hazırlanabilir.
 
 
 ML® Rulo Çörek için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |