https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Pastacı kreması:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Üzeri için:
500 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı vişne suyu
Kalıp:
Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. 15 dakika bekletin ve kalıptan ters çevirerek bir servis tabağına alın.
Süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve nişastayı bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Soğuyan kremayı tartın içine yayın ve üzerine çilekleri sıralayın. Tartjöle poşetini bir kaseye boşaltın. Üzerine toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Küçük bir tencereye alın, üzerine 2,5 çay bardağı vişne suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1-2 dakika soğutun ve çileklerin üzerine kaşık ile dökerek kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|