| 
 | 
| Paşa Pilavı (Mudurnu Bolu) | 
|  | güzelbey Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139972 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019
 1,598 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 6 adet haşlanmış patates
 1 adet orta boy kuru soğan
 2 adet ince kıyılmış yaprak marul
 1 adet rendelenmiş havuç
 2 adet yaprak ince kıyılmış mor lahana
 Yarım demet dereotu
 Maydonoz
 Yarım çay bardağı limon suyu
 1 çay bardağı zeytinyağı
 Karabiber
 Tuz
 Pulbiber
 
 Haşlanmış patatesler çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğranır.
 Kuru soğan ay şeklinde doğranarak patateslerin üzerine eklenir.
 Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılarak karışıma eklenir.
 Daha sonra kalan diğer malzemelerde eklenerek karıştırılır ve dolaba kaldırıp yarım saat soğumaya bırakılır.
 Soğuduktan sonra servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |