Nihal ERBAKAN
HAMURU İÇİN:
1/2 KG. UN
2 YUMURTA
BİRAZ SU
TUZ
İÇ HARCI:
250 GR. KIYMA
1 TANE KURU SOĞAN
YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDANOZ
KARABİBER
TUZ
ÜZERİNE:
EZİLMİŞ KESE YOĞURDU
EZİLMİŞ SARIMSAK
KIRMIZI TOZ BİBER
KIZARTMAK İÇİN; ZEYTİNYAĞI
HAŞLAMAK İÇİN; YAKLAŞIK 2 LT. ET SUYU
Hamur malzemeleri yoğrulur, bezelere ayrılır, yaklaşık 18 cm. çapında makarna hamuru kalınlığında yufkalar açılır, zeytinyağında kızartılır.
Diğer tarafta doğranmış soğan ve kıyma zeytinyağında kavrulur, tuz ve karabiber eklenir. Maydanoz karıştırılıp bir kenara konur.
Geniş bir tencereye et suyu konup kaynatılır.
Kızartılan hamurlar et suyuna atılıp su böreği yumuşaklığında 1 dakika haşlanıp, geniş bir servis tabağına alınır.
Her katın arasına kıymalı harç yayılır. 3 kat hamur konduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülür. Kıymalı harç yayılır.
Zeytinyağında kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.
|