| 
 
 
 | 
PARMAK TEL KADAYIF | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57628 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2010 
3,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
Yağı:
 
125 gr. çiğ tereyağı
 
50 gr. suyu alınmış yağ
 
Kadayıfı:
 
1 kg. tel kadayıf
 
250 gr. çekilmiş ceviz veya yeşil fıstık
 
Şurubu:
 
1500 gr. şeker
 
750 gr. su
 
1/4 kahve kaşığı limon tuzu
 
 
Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynamış ve ateşten alınca içine yukardaki çiğ tereyağı karıştırılmış
 
Kadayıfın bir stilini elinize alıp iki avucunuzun içinde top gibi iyice ovalayarak tel tel olmasını temin ederek mermerin üzerine boydan boya seriniz ve içindeki sert kadayıf başlarını ayıklayarak atınız ve kadayıfı şimdi boydan boya 2'ye ayırınız. Bir tanesinden başlayarak ucunda üç santim mesafe bırakıp 1 tatlı kaşığı harç koyunuz ve boşluk kısmını harcın üzerinden aşırarak kadayıfın üzerine kapatınız. Kapanmış kısmı bir kere daha diğer kadayıfın üzerine katlayıp tam katın önünden bıçakla keserek tepsiye diziniz. Diğer kadayıfları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra fırına sürüp pişirerek kaynar olarak tereyağlı şurubunu dökünüz ve soğuyunca servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |