| 
 
 
 | 
Parmak Tatlısı (ekmek hamuru) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68791 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011 
2,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek hamuru
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Öncelikle şerbetini hazırlayın ki bir yandan soğumaya bırakın. Bunun için şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Bu hamur için pide hamuru ya da ekmek hamuru çok kolaylık sağlıyor haberiniz olsun. Fırından aldığınız ekmek hamurunun içine yumurtaları ve sütü ekleyip tekrar yoğurun. Tavaya yağı döküp hafif ısıtın. Hamuru sıkma torbasına aktarıp uç takın. Ve yağın içine 2 santim parmak şeklinde olarak sıkın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atıp çıkartın. Servis tabağına dizin üzerine biraz daha şerbet ekleyip dinlendirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |