|
|
Parmak Pidesi |
|
BEYAZ BALİNA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107119
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2015
1,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çabuk maya
1,5 su bardağı su
1 adet yumumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Hamur malzemeleri bir araya getirilir ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur hazırlanır. Üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra küçük yumurta kadar parçalar alınır. 4 parmak kadar silindir yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine bıçağın sırtıyla şekiller yapılır. Yumurta sarısı sürülür. 190 dercece fırında altın rengi kızarana kadar pişirilir.
|
|
Parmak Pidesi Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|