MALZEME:
 
Ince bulgur 1+1/4 su bardağı
 
Maydanoz 1/4 bağ
 
İrmik 5/7 su bardağı
 
Sarımsak 2 diş
 
Su 1+1/2 su bardağı
 
Domates salçası 1/2 çorba kaşığı
 
Yumurta 1 adet
 
Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı
 
Biber salçası 1/4 çorba kaşığı
 
Karabiber 1/2 çay kaşığı
 
Kimyon 1/2 çay kaşığı
 
Tuz Soğan 1 adet
 
 
 
YAPILIŞI:
 
Bulguru ve irmiği bir kapta karıştırın. Üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın. Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın. Köfte harcındaan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin. Ortasına bastırarak çukurlaştırın. Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp, iyice süzülmeye bırakın. Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Yağı tavaada kızdırın. Soğanı ve sarmısağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve tuzu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. 2-3 dakika pişererek ateşten alın. Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın. Bu köfte hiç sos konmadan üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir.
  
 |