| 
 
| 
 
 
 | 
 
Parlak Şekerpare | 
 
  | 
bayır gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54222 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010 
2,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Yarım paket tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı irmik
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
25-30 adet fındık
 
Şerbet için:
 
3,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım adet limon
 
 
Önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Yumurta, yumuşak tereyağı, yoğurt ve pudra şekeri mikserle karıştırılır. Üzerine, irmik, vanilya, kabartma tozu ve azar azar ekleyerek un eklenir. Ele yapışmayan ve şekil alabilen bir hamur olmalıdır. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır ve yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine önce çırpılmış yumurta sürülür, sonra fındık saplanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2-3 saat sonra servis edilir.
 
 
 ML® Fındıklı Şekerpare için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Parlak Şekerpare Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |