| 
 | 
| Parça Etli Lahana Sarması (Trabzon) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc96383 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
 2,352 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr küçük doğranmış kuşbaşı kuzu eti
 100 gr küçük doğranmış kuzu iç yağı
 5 adet soğan
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 kahve fincanı ince bulgur
 1 kahve fincanı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 10 dal maydanoz
 5 dal dereotu
 5 dal nane ya da kuru nane
 1 adet lahana
 2 su bardağı etsuyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır.
 Lahana yapraklarına ayrılarak hafif haşlanır
 Haşlanan yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir.
 Kaşıkla yaprağın uç kısmına iç koyularak sarılır ve tencereye dizilir.
 Üzeri tekrar yaprakla kapatılır.
 Et suyu ve tuzu eklenir.
 Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |