Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Para Para Yemeği (Aksaray)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Para Para Yemeği (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2613
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184677
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2025
20 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

3 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
½ Tatlı Kaşığı Tuz
500 Gr Kıyma
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Çay Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sarımsaklı Yoğurt

Yumurta ve tuz bir kapta çırpılır, üstüne un ilave edilerek sert bir hamur yoğrulur ve üstüne nemli bir örtülüp dinlendirilir.
Bu sırada iç malzemesi hazırlanır; kıyma tavada kendi suyunda kavrulur, daha sonra üstüne 1 yemek kaşığı tereyağıve yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca üzerine salça, karabiber ve pul biber konur, 1-2 taşım sonra ateş söndürülür.
30 dakika sonra hamur 2 bezeye ayrılır ve her biri mantı yufkası inceliğinde açılır.
Yufkaya 2 cm çapındaki bir kapakla bastırılarak yuvarlak parçalar çıkartılır. Artan hamurlar yeniden yoğrulup daireler çıkartılır.
Su tencerede kaynatılır, tuz döküldükten sonra içine yuvarlak hamurlar konur ve haşlanır.
10 dakika sonra hamurlar süzgüyle tepsiye alınır ve eritilmiş tereyağı ilave edilerek karıştırılır.
Önceden hazırlanan kıymalı sos hamurların üstüne dökülür ve sarımsakyoğurt ile ikram edilir.

Not: Yuvarlak hamurların demir paraya benzemesi yemeğe adını vermiş.






Para Para Yemeği (Aksaray) Tarifleri Çankırı Yemekleri



(1 adet Para Para Yemeği (Aksaray) 53 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası