| 
 
| 
 
 
 | 
 
Papatya Pilav | 
 
  | 
radar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120476 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2016 
1,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
1 bardak mısır
 
1 bardak bezelye
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
4 bardak kaynar su
 
 
Pirinci kaynar suda islatip yarim saat beklettim. 2 kaşık yağda pirincleri kavurdum. Suyunu ilave etim normal beyaz pilav yaptim. Kucuk bir tavada geri kalan yağın yarısıyla mısırları biraz soteledim. Birazıyla da bezelyeyi soteledim (ayri ayri) Kek kalıbına önce mısırı, sonra pilavı daha sonra bezelye olmak üzere katkat yerleştirdim. Üzerinden bir kasığın tersi ile iyice bastırdım. İçi sıcak su olan bir tepside kek kalıbını beklettim. Servis zamanında kalıbı servis tabağına ters çevirdim ve papatya pilavı oldu.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Papatya Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |