Ayşe Tüter
 
 
1 kg. patlıcan
 
Yarım kg. kıyma
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
2 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
Sosu için:
 
2 adet rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
1 adet kesme şeker
 
4 diş sarımsak
 
 
Patlıcanları alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinci iyice karıştırın. Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kabak oyacağı ile içlerini boşaltın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine sıkıca doldurun. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sos için, rendelenmiş domatesleri, tuzu, kesme şekeri, 1 tatlı kaşığı ketçabı ve ince doğranmış sarımsakları kısık ateşte iyice pişirin. Servis tabağına önce patlıcanları alın. Üzerine sosu döküp servis yapın.
  
 |