1 kg patlıcan
 
yarım kilo kyma
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
2 adet yumurta
 
yarım demet maydanoz
 
yarım limon
 
tuz
 
karabiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Sosu için
 
2 rendelenmiş domates
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
1 adet kesme şeker
 
4 diş sarımsak
 
 
Patlıcanları laca soyup ortadan ikiye bölün. Limonla ovup, yarım saat bekletin. Kıymayı yumurtayı, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinci iyice karıştırın içini kabak oyacağı ile boşaltın. Harcı patlıcanların içine sıkıca doldurun. Sıvı yağda pembeleştirene kadar kızartın. Sos için rendelenmiş domates, tuz, kesme şeker, 1tatlı kaşığı ketçap ve ince doğranmış sarımsakları kısık ateşte iyice pişirin. Servis tabağına önce patlıcanları alın. Üzerine sosu döküp servis yapın.
  
 |