Kısa URL: https://ml.md/lc115225
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016
1,602 defa indirildi / yazdırıldı
500 ml krema
50 gr (3 yemek kaşığı) şeker
1 poşet agar agar
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Üstü için:
Meyveler
1. Meyve dışındaki bütün malzemeler karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
2. Karışım önceden sudan geçirilmiş servis kaplarına aktarılır.
3. Ilıklaşınca dolapta 2-3 saat kadar soğutulur.
4. Servis sırasında kenarlarından bıçakla dikkatlice kaptan ayrılıp, tabağa ters çıkartılır.
5. Üzerinde meyvelerle ya da meyve sosuyla servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc101965
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2014
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
2 kutu kerma
50 gr margarin
6 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 kase meyve karışımı ( doğranmış )
Sütün içine jelatin ile nişastayı koyun ve karıştırın .
Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltın şeker ve sana yağını ilave edin karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin, arzu ettiğiniz meyvelerle servis yapın.
Fotoğraf "gülüş" tarafından gönderildi. 20.11.2017
Kısa URL: https://ml.md/lc2766
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt krema
1/2 lt süt
125 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yaprak jelatin
Süt ve kremayı karıştırın ve şekeri ekleyin. Karışıma vanilyayı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Jelatini suda yumuşatıp karışıma ekleyin, karışımı kaselere koyun ve soğutun. Karamel sos ve zevke göre meyve ile servis yapın.