1 su bardağı kuru fasulye
 
1a adet kuru soğan
 
10-15 dal maydanoz
 
2 adet taze soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
 
Pane için:
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Kızartma için:
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Kuru fasulye normalden biraz fazla haşlanır. Süzgeçten geçirerek püre yapılır. Üzerine rende soğan, kıyılmış maydanoz, taze soğan, tuz ve pul biber eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Sonra parmak gibi köfteler yapılır. Bu köfteler önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa batırılır. Kızgın yağda altın renginde kızartılır.
  
 |