| 
 
| 
 
 
 | 
 
PANE CİĞER | 
 
  | 
Huriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13249 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2007 
2,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
Yarım kg koyun ciğeri
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
Yarım su bardağı un
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı kızartma yağı
 
 
YAPILIŞI:
 
Ciğerin zarı alınır, parmak şeklinde doğranır. Bu arada tavaya yağ konur ısıtılmaya bırakılır. Unun içine karabiber ve tuz katılır karıştırılır. Ciğer önce unlu karışıma , sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır, yağını alması için peçeteye çıkarılır. Iık olarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PANE CİĞER Tarifleri Beyin Tarifleri
 | 
 
 
 
 |