|
Pancarlı ve Lor Peynirli Bulgur Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111262
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2015
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
1 Yemek Kaşığı Knorr Acısso
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
2 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
3 Su Bardağı Şalgam Suyu
1 Kase Pancar Turşusu
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Doğranmış Maydanoz
200 g Taze Lor Peyniri
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin.
İnce ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı yağda soteleyin.
Pancar turşularını küp küp doğrayın.
Sotelediğiniz soğan ve sarımsağa pancarları ekleyip hafifçe kızarmasını sağlayın.
Ayrı bir tencerede 3 bardak şalgam suyuna Acıssoyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 2 adet Knorr
Tavuk Bulyonu ilave edip iyice karıştırın.
Bulguru ve bulyonlu şalgam suyunu pilav tencerenize ekleyin ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirdiğiniz pilavı 10 dakika dinlendirip lor peyniri ve doğranmış maydanoz ile servis edin.
|
|