1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr mantar
1 adet pancar
500 ml tavuk suyu
2 kahve fincanı kuskus
1 çorba kaşığı tereyağı
3 dal taze kekik
1 çorba kaşığı parmesan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Taze zahter
Dilim parmesan
Tarifimize 1 adet soğanı incecik kıyarak başlıyoruz.
Doğradığımız soğanları derin bir tavanın içerisine ekliyoruz ve ocağın altını yakıyoruz.
1 diş sarımsağı incecik doğruyoruz ve tavamıza ekliyoruz.
2 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
100 gr mantarımızı dikine olacak şekilde doğruyoruz.
1 adet pancarımızın kabuklarını soyuyoruz ve mikser yardımıyla püre haline getiriyoruz.
Pancarlarımızın üzerine 250 ml tavuk suyu ekliyoruz.
Doğradığımız mantarları tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika soteliyoruz.
2 kahve fincanı kuskusu mantarlarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Hazırladığımız pancarlı tavuk suyunun yarısını tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Suyunu çekene kadar yaklaşık 3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
250 ml tavuk suyumuzu da tavamıza ekliyoruz ve karıştırarak yaklaşık 4 dakika pişiriyoruz.
Risottomuz pişerken yoğunlaşırsa su ilave edebilirsiniz.
Risottomuz pişti, altını kapatıyoruz ve 3 çorba kaşığı krema ilave ediyoruz.
1 çorba kaşığı tereyağı, 3 dal taze kekik ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
1 çorba kaşığı parmesan peyniri, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Servis ederken kullandığımız mantar sotemiz için tavamızın altını yakıyoruz.
5 adet mantarımızı ikiye bölüyoruz.
Tavamız ısındı, 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavamıza ekliyoruz.
Mantarları yüzeyleri tabana gelecek şekilde tavaya alıyoruz.
Mantarlarımızın 1 yüzü kızardı, mantarlarımızı çeviriyoruz.
Mantarlarımız kızardı, bir tabağa alıyoruz.
Pancarlı kuskuslu risottomuzu mantar, taze zahter ve dilim parmesan ile birlikte servis ediyoruz.

|