Yaklaşık 65 adet için;
MALZEME:
Hamur:
300 gr. kırmızı pancar,
45 gr. bitter çikolata,
125 gr. sıvı yağ,
125 gr. un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 fiske tuz,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
200 gr. şeker,
2 fiske tarçın.
İçi:
50 ml elma suyu,
1 limonun suyu,
20 gr. şeker,
1 tatlı kaşığı ağar ağar (aktardan alınacak).
Garnitür:
500 gr. bitter çikolata,
1-2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı,
1 yemek kaşığı ezilmiş kabak çekirdeği.
1. Pancarları ayıklayarak doğrayın ve 250 ml suda yaklaşık 25 dakika haşlayın. Suyunu döküp toplayın, parçaları soğutun.
2. Çikolatayı 3 kaşık sıvı yağ ile benmaride eritin ve ılınmaya bırakın. Pancarı püre haline getirin. Un, tuz ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Yumurtayı, yumurta sarısını, vanilyayı ve şekeri çırpın. Kalan sıvı yağı, 250 g pancar püresi, tarçını ve eritilmiş çikolatayı azar azar yedirin. Son olarak unu karıştırın.
4. Hamuru kağıtlı bir tepsiye dökün, 30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
5. 175 ml pancar suyu, limon ve elma suyunu, şeker ve ağar ağar ile ısıtın, 2 dakika kaynatın, 5 dakika dinlenmeye bırakın. Hafif koyulaşmaya yüz tutuncaya kadar soğuk bir yere koyun.
6. Tepsiye ters çevirin, kağıdı sökün. Hamuru ortadan kesin. 2 tabakanın arasına jöle sürün. 1 saat buzdolabında bekletin.
7. Çikolatayı ayçiçek yağı ile benmaride eritin. Hamuru 4 cm büyüklüğünde karelere, sonra üçgenlere kesin. Çikolata sürün, kabak çekirdeği serpiştirin.
|