| 
 
 1 adet pancar
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı pancar suyu
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı sıvıyağ
 2 su bardağı un
 
 Pancar soyulur, kabaca doğranır, üzerine su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Sonra suyu 1 su bardağına aktarılır. Haşlanan pancar ince ince doğranır. Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. Sonra pancar suyu, sıvıyağ ilave edilir. Biraz karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Alt-üst ettikten sonra doğranan pancar katılır. Kek harcı yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında yaklaşık 5 dakika pişirilir.
 
 
 |