| 
 
 
 | 
Pancarlı Kabak Salatası | 
  | 
güz yeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126667 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2017 
746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet rendelenmiş kabak
 
3 adet pancar
 
1 kase süzme yoğurt
 
2 çorba kaşığı ince kıyılmış ceviz ya da fındık
 
3 diş sarımsak
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 tutam ince kıyılmış dereotu
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı çörekotu
 
 
Margarin bir tencerede kızdırılır. Rendelenmiş kabak tencereye alınıp kavrulur.
 
3 adet pancar ayrı bir tencereye alınıp haşlanır. Haşlanmış pancarlar soğutulup rendelenir.
 
Kavrulan kabakların üzerine pancarlar eklenir ve karıştırılır. İçine 1 çorba kaşığı ceviz eklenir ve tekrar karıştırılır.
 
Süzme yoğurda rendelenmiş sarımsaklar ve tuz eklenerek iyice karıştırılır.
 
Son olarak yoğurt kabak ve pancarlar karıştırılır ve servis tabağına alınarak dereotu ve kalan 1 çorba kaşığı cevizle ve çörek otu serpilerek servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |